Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Tar du studenten i vår och vet vad du vill arbeta med?

Läs en yrkeshögskoleutbildning! YH är utbildningsformen för dig som vet vad du är intresserad av att arbeta inom och/eller med efter examen. Utbildningsutbudet inom yrkeshögskolan styrs av den kompetens som behövs på arbetsmarknaden, vilket innebär att utbildningarna leder till yrken som anses vara bristyrken.

93% får jobb kort efter sin examen inom yrkeshögskolan.

Läs en YH-utbildning på Affärshögskolan

Affärshögskolan finns på 11 orter i Sverige och erbjuder utbildningar inom ekonomi, försäljning, inköp, marknadsföring och projektledning. Alla YH-utbildningar är kostnadsfria, studiemedelsberättigade och innehåller LIA (lärande i arbete), den praktiska delen av utbildningen där du får testa på yrket på en arbetsplats.

Utbildningar för dig som kommer direkt från gymnasiet

I år är följande utbildningar sökbara för dig som kommer direkt från gymnasiet (och uppfyller kraven för grundläggande behörighet, som innebär en gymnasieexamen eller motsvarande).

Med en gymnasieexamen kommer du långt, men du kan även enkelt bli behörig till de utbildningar som har vissa särskilda förkunskapskrav. Läs mer om behörighet nedan.

Behörighet

YH-utbildning utan behörighet, går det? Nja, nästan. Det finns flera sätt att räknas som behörig och antas till en utbildning inom yrkeshögskolan, bland annat kan du läsa in kurser du saknar på komvux eller som preparandkurs, som vi erbjuder kostnadsfritt.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare eller läs mer om hur du kan bli behörig till din drömutbildning här.