Studiemedel under studietiden

Du som studerar på yrkeshögskola kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN, vilket inkluderar både bidrag och lån. Du ansöker själv om studiemedel hos CSN via deras hemsida. Efter att du har fått beslutet från CSN behöver du lämna en studieförsäkran och registrera dig på dina kurser.

När du söker om studiemedel väljer du om du enbart vill söka bidrag (som du inte blir återbetalningsskyldig för) eller om du även vill söka studielån. Studielånet är ett förmånligt lån med låg ränta som du kan betala tillbaka under lång tid. CSN erbjuder även andra typer av studiemedel, så som tilläggsbidrag för barn, tilläggslån och merkostnadslån.

Villkor för att söka studiemedel

CSN har ett antal villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få rätt till studiemedel under din studieperiod. Några av dem är:

• Du måste vara registrerad på dina kurser.
  • Du måste studera minst 50 % under minst tre veckor.
  • Om du tidigare har studerat måste du ha klarat studierna.
  • Du måste vara under 57 år.

Vill du veta mer om studiemedel och hur det går till? Gå in på CSNs hemsida.

Andra förmåner för dig som studerande

Du som studerar hos oss får även tillgång till många andra förmåner. Med Mecenatkortet och Studentkortet får du studentrabatter på bland annat mat, hälsa, mode, resor och böcker. Dessa kort får du automatiskt när du ansökt om studiemedel. Du kan även ansöka om att bli ICA Student, vilket är ett kostnadsfritt ”medlemskap”, där du får bättre erbjudanden på mat, banktjänster och försäkringar – allt via ditt ICA-kort.