Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

3 svalkande smoothies i sommarvärmen

Tips och inspiration - 07/08/2021

Sommar, sol och 25+ i skuggan – då är det hög tid att njuta av en svalkande smoothie. Vad är väl godare än en näringsrik smoothie till frukost eller mellanmål? Njut ordentligt av sommaruppehållet, sola, bada och tanka massa energi. Tips! Använd fryst frukt för att frukten ska hålla längre eller om du vill ha en mer sorbet-liknande konsistens.

Tropisk energibomb

Visste du att kokosvatten brukar kallas för ”naturens egen sportdryck”? Kokosvattnet innehåller bland annat kalium som återställer kroppens vätskebalans vilket gör den perfekt till att dricka innan träning eller under en het sommardag för att hålla energin uppe!

300 g mango
50 g ananas
1/2 pressad lime
1/2  dl kokosmjölk
1 dl kokosvatten

 

Grön vitaminboost

Visste du att spenat nästan är helt kalorifri samtidigt som den är rik på vitaminer, mineraler, antioxidanter och järn? Det sägs att du till och med kan höja din hjärnkapacitet genom att äta spenat varje dag. En näringsbomb du enkelt kan få med i kosten.

1/2 banan
1 grönt äpple
2 dl bladspenat
2 apelsiner
1 kiwi
1/2 havremjölk

 

C-vitaminkick

Visste du att havtorn är en riktig guldgruva med bland annat vitaminer, mineraler och omättade omega-fettsyror? Havtorn är även enormt rikt på C-vitamin som är bra för immunförsvaret och fettförbränningen. Ett havtorn innehåller mer C-vitamin än en hel apelsin.

100 g havtorn
200 g jordgubbar
200 g mango
1 litet äpple
2 dl vatten