Ny karriär? Här är hetaste YH-utbildningarna 2023

Av Sofia Björnér & Caroline Hjorth Elfving

Yrkeshögskolan har vuxit explosionsartat de senaste åren och det råder ingen tvekan om att den starka kopplingen till näringslivet är något som lockar många. Hela 9 av 10 som läst en YH-utbildning på Affärshögskolan får jobb inom ett halvår efter examen. Vissa vidareutbildar sig medan andra karriärväxlar. Dessutom uppger 89% att de är nöjda med sin utbildning. Här får du veta mer om Affärshögskolans utbildningar som startade höstterminen 2023.
Fyra personer som sitter i en soffgrupp på ett kontor och pratar över en kopp kaffe.

Högaktuella utbildningar i samarbete med företag

Samhället förändras, företag utvecklas och kunskap förnyas – därför har Affärshögskolan en nära kontakt med näringslivet för att skapa högaktuella utbildningar inom ekonomi, inköp, sälj, marknadsföring och projektledning. Med över 3200 samarbetspartners från olika branscher bedrivs YH-utbildningar som matchar arbetsmarknadens kompetens- och rekryteringsbehov. Det gör att den studerande kan vara säker på att varje YH-utbildning har en stark arbetslivsanknytning, håller hög kvalitet och leder till en kvalificerad yrkesroll. Här möts personer som vill karriärväxla eller vidareutbildas.

– Det bästa är att jag lär mig enormt mycket av utbildarna som jobbar i branschen och är specialiserade på kurserna vi läser. Att utbildarna kommer direkt från näringslivet motiverar och inspirerar mig jättemycket, säger Emilia Lindeberg, tidigare studerande på Affärshögskolan.

Värdefull praktik ger eftertraktad kompetens

Alla program innehåller LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans benämning på praktik. Tack vare praktiken får de studerande praktiska erfarenheter som är värdefulla i deras kommande yrkesliv. Målet är att få in en fot på arbetsmarknaden, knyta kontakter i branschen och stärka chanserna till anställning efter studierna. Ett koncept som gör att hela 9 av 10 får jobb inom ett halvår efter examen. Många redan under sin LIA-praktik, innan utbildningen är slut.

– Vi har haft flera studerande som gått vidare i både konsultuppdrag och till fast anställning. LIA är en perfekt rekryteringsväg, säger Olof Janelöv, Business Advisor på Manpower.

Relaterade artiklar

Utbildning firar 10 år! Facility Management en växande miljardbransch
2022-12-07 Nyhet

Utbildning firar 10 år! Facility Management en växande miljardbransch

Jubileum för Affärshögskolan FM-utbildning. Bransch med stora jobbmöjligheter.

Studie- och yrkesvägledning: så väljer du rätt utbildning...
2022-05-27 Nyhet

Studie- och yrkesvägledning: så väljer du rätt utbildning...

Behöver du stöd och råd i ditt utbildnings- eller karriärval...

Studerande om yrkeshögskolan – en vinnande utbildningsform
2022-05-16 Intervju

Studerande om yrkeshögskolan – en vinnande utbildningsform

Den starka kopplingen till näringslivet är något som lo...