Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Antagningsbesked ht-20 är här

Nyhet - 06/18/2020

 

Idag, den 18/6 släpper Affärshögskolan antagningsbeskedet för alla ansökningar som skickades in senast den 5 maj, alla därefter ses som sena anmälningar. 

Logga in på ”mina sidor” i yh-antagning.se för att se ditt besked.

Att tänka på

Det finns en del saker man kan tänka på i antagningstider, ja förutom att kolla upp CSN, boende och kanske om det är dags att beställa kurslitteratur. Innan det är dags för praktikaliteterna så behöver du tänka på nedan, beroende på vilket besked du har fått.

Om du blivit antagen

Har du blivit antagen så måste du logga in i YH-antagning och under ”mina sidor” välja att tacka ja eller nej till den utbildningsplats du erbjudits. Du har totalt 4 dagar på dig att tacka ja, inkluderat den dagen som antagningsbeskedet har skickats ut! Kom ihåg att även om du inte är intresserad av utbildningsplatsen så behöver du aktivt gå in och tacka nej, för att låta nästa person på reservlistan erbjudas platsen.

Har du blivit antagen på fler utbildningar? Kom ihåg att du bara kan läsa en utbildning, så prioritera bland dina val och tacka nej till den eller de utbildningar du inte avser att läsa.

Om du fått en reservplats

Har du fått en reservplats behöver du inte göra något, du behåller din plats och om någon tackar nej till platsen kommer din placering att flyttas fram.  Du får ett meddelande i yh-antagning.se om du blir antagen. Håll utkik i din mejl och logga in i systemet med jämna mellanrum i sommar eftersom en förflyttning från reserv till antagen kan ske när som helst.

Om du gjort en sen anmälan 

.. Och därmed inte fått något besked ännu.

När den ordinarie ansökningsperioden är över kan vissa utbildningar öppna för sen anmälan och vi behandlar din sena anmälan i mån av plats på utbildningen.

Det kan alltså finnas en chans att bli antagen till en utbildning som är öppen för sen anmälan. Ett antagningsbesked för en sen anmälan kommer att kunna ske när antagna och reserver har lämnat sina besked, och utbildningen därefter har platser kvar. Därför kan det dröja en tid tills du som sen anmälan kan erbjudas en plats.

Alla sena anmälningar behandlas och behöriga antas i inkommande ordning.

Lycka till!