"En fördel att man vet att man är efterfrågad på arbetsmarknaden"

Madeleine Isaksson är 29 år och kommer från Stockholm, men bor i Uppsala. För nuvarande studerar hon till lönekonsult – en distansutbildning med några träffar i Gävle. Hon har hunnit med en hel del innan hon började plugga hos Affärshögskolan. Hon har arbetat inom detaljhandeln, som administrations- och utbildningsassistent samt karaokevärdinna. Nu har hon dessutom inte långt kvar till hon kan titulera sig som lönekonsult!

  • "Att börja studera på Affärshögskolan är det bästa beslutet jag tagit, så jag rekommenderar verkligen alla som funderar på att söka att göra det."

Hur växte intresset fram för lönekonsultutbildningen?

– Mitt intresse för lönefrågor började när jag läste administration på Komvux. Jag kände att ”lönedelen” fattades i den utbildningen och det var egentligen den biten som intresserade mig. Tanken på att läsa vidare har funnits ganska länge, men jag hade svårt att hitta en utbildning som passade mig. Jag hittade denna YH-utbildning på Affärshögskolan och kände direkt att det skulle vara något för mig.

Vad har varit det bästa med YH-utbildningen?

– Det bästa med utbildningen har varit LIA (lärande i arbete), att få se hur det verkligen är ute på ett företag. Och alla fantastiska människor jag fått lära känna. Något som var lite utmanande var dock att söka och få en LIA-plats. Vår praktikperiod låg i samma period som en annan skola och i anslutning till sportlovet, vilket gjorde att många företag inte hade möjlighet. Sen gillar jag att alla YH-utbildningar baseras på näringslivets kompetensbehov. Det är helt klart en fördel att man vet att man är efterfrågad på arbetsmarknaden.

Hur har det varit att plugga på Affärshögskolan?

– Att börja studera på Affärshögskolan är det bästa beslutet jag tagit, så jag rekommenderar verkligen alla som funderar på att söka att göra det. Det är tufft i perioder, men det är det värt! Vid sidan av studierna jobbar jag med hushållsnära tjänster och administration. Det kan vara svårt att passa in jobben så att man hänger med i skolan, så det har blivit en del skola på kvällar och helger, men allt beror på hur mycket man jobbar och hur man planerar.

Har du några tips till andra som också vill läsa utbildningen?

  • Utbildningen är 100% på dagtid och det är jätteviktigt att vara med på föreläsningarna i skolan, då man i vissa kurser endast träffar utbildaren vid det tillfället.
  • Delta på onlineföreläsningarna.
  • Eftersom utbildningen är på distans krävs det självdisciplin så att man hänger med och gör alla uppgifter även om man sitter själv hemma.

Fler intervjuer