Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Återgång från temporär distanslösning för platsbundna utbildningar

Nyhet - 07/09/2020

I höst öppnar Affärshögskolan upp lokalerna för våra platsbundna utbildningar igen! Självklart med anpassningar för din trygghet utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Efter flera månader av distansundervisning för alla av våra klasser har regeringen och folkhälsomyndigheten gått ut med nya direktiv om att yrkeshögskoleutbildning och högskola/universitet ska gå tillbaka till att undervisa i lokalerna, en förändring som slog igenom 15 juni. Detta ska ske i den mån det är möjligt och självklart utifrån riktlinjerna som finns angivna enligt FHM. Här kan du läsa nyheten om förändringen från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Anpassningarna kan komma att innebära att på vissa utbildningar är distansundervisning i viss mån fortsatt aktuell, men vad som gäller din klass, kommer du som studerande få ta del av inför uppstarten.

Uppstartstillfällena kommer att ske i mån av plats, och kan variera lite mellan orterna beroende på olika förutsättningar. Du som är antagen till en utbildning på Affärshögskolan kommer att få all information du behöver inför uppstart av din studerandeansvariga.

Tillhör du en riskgrupp? Oroa dig inte, vi har självklart en distanslösning så att du kan känna dig trygg att delta i din utbildning på distans.

För dig som läser en distansutbildning

Om du läser en distansutbildning så innebär det ingen större förändring i undervisningen. Distansupplägget fortsätter som vanligt, och närträffar kan komma att ske på skolan så länge det går att säkerställa att FHMs riktlinjer följs.

Vi ser fram emot att träffa dig i höst, till dess önskar vi en fantastisk sommar!