Handbollsproffs satsar på karriär inom Facility Management

Intervju - 02/02/2021

Livet efter handbollskarriären blir inom Facility Management!

Efter 15 år som handbollsproffs både i Sverige och internationellt har Dalibor Doder valt att utbilda sig inom Facility Management hos Affärshögskolan i Malmö. Han startade sin proffskarriär i Malmö HP innan han efter några år i Sverige stack ut i Europa. Idag spelar han i elitklubben IFK Ystad parallellt med sina studier. På Dalibors meritlista återfinns bland annat:

  • 5 år i Zaragoza i Spanien
  • 10 år i GWD Minden i Tyskland
  • Spelat flertalet EM och VM
  • 146 landskamper i svenska landslaget där han totalt kastade in 450 mål
  • OS-silver 2012 med svenska landslaget

Vad fick dig att söka utbildningen Facility Management?

– Jag ville börja läsa något som är intressant och själva Facility Management-branschen är ju så otroligt bred. Jag vill gärna in i fastighetsförvaltningsbranschen och med hjälp av denna utbildning så hoppas jag att jag kommer dit. För inom en snar framtid så är idrottskarriären tyvärr över. Jag har vetat om att Affärshögskolan finns, men jag har aldrig sett mig själv studera där. Det var en lagkamrat som berättade om den här utbildningen och som fick mig att söka.

Var det självklart att börja plugga nu?

– Jag sökte tre utbildningar i hopp om att komma in på en av dem. Jag fick två nej och en reservplats, tiden gick och sen var höstterminen redan igång och vår försäsongsträning hade startat. Jag tänkte inte så mycket mer på den sista utbildningen som jag hade sökt, förrän jag blev kontaktad av studerandeansvarige Jeanette Jangstam på Affärshögskolan. Jag trodde aldrig att jag skulle komma in på någon utbildning, så det kom som en chock för mig. Höstterminen var redan igång – men där fanns en reservplats till mig. Efter att Jeanette och jag pratade och jag hade fått lite mer information om utbildningen insåg jag att det finns något annat för mig efter idrotten. Så jag bestämde mig rätt snabbt för att ta chansen… Och nu står jag här fyra tentor senare!

Vad tycker du om utbildningen?

– Jag tycker det är en otroligt spännande utbildning och innehållet är bra. Hittills har vi även haft många bra utbildare och för mig som inte pluggat eller gått i skolan på flera år är utbildarna en oerhört viktig del. Dessutom är utbildningen bred och man lär sig mycket på kort tid.