Hur är det att sitta i en ledningsgrupp?

Ett engagemang i en ledningsgrupp för en yrkeshögskoleutbildning innebär att säkerställa att utbildningen håller hög kvalitet och möter branschens kompetensbehov. Vi har pratat med två näringslivsrepresentanter för Affärsinriktad konceptutvecklare om deras engagemang i ledningsgruppen.
Eva Kristiansson

Eva Kristiansson
VD, Personalstiftelsen PostNord Plus

Eva Kristiansson har arbetat med konceptutveckling i hela sitt yrkesamma liv, bland annat inom hotell, turism och besöksservice. Hon har samlat på sig mycket kunskap och erfarenheter runt om i världen. Hon var faktiskt den första kvinnliga nattchefen på Grand Hôtel i Stockholm och senare ansvarig för lanseringen av Europas modernaste turistbyrå 2005. Under de senaste åren har hon arbetat med att bygga upp Personalstiftelsen PostNord Plus nya uppdrag från PostNord AB, det vill säga att skapa en attraktiv fritidsverksamhet inom områdena semester, idrott, kultur och wellness. Uppdraget bidrar till hälsa, ökad trivsel och gemenskap bland PostNords anställda. Spännande koncept, som har gått från idé till god leverans på enbart några år.

Tidigare har hon varit engagerad i andra ledningsgrupper inom yrkeshögskolan och tackade ja till en plats i ledningsgruppen för Affärsinriktad konceptutvecklare, bland annat då den ligger henne väldigt nära vad gäller behov för egen verksamhet och uppdrag.

Varför har du valt att engagera dig i ledningsgruppen?

– Jag ser arbetet som näringslivsrepresentant i en ledningsgrupp som väldigt viktigt. Det är spännande att se vad som händer inom skolväsendet och yrkeshögskolan samt att näringslivet får möjlighet att vara med, att påverka och vara en del av utvecklingen. Jag tycker även om att följa de studerandes framsteg och utveckling samt att dela med mig av min egen erfarenhet och vad branschen behöver, både nu och framöver. Det är kul att kunna bistå kursansvariga med idéer kring upplägget.

Sophia Jernberg

Sophia Jernberg
Digital Strategist, Vizeum Sweden

Sophia Jernberg har arbetat i branschen i snart fyra år. Innan hon började arbeta inom media gick hon en liknande utbildning hos Affärshögskolan som utvecklade hennes kunskap inom projektledning, försäljning och marknadsföring. Genom sin LIA (praktik) fick hon sitt första jobb inom marknadsföring som Campaign Manager på en mediebyrå. Idag arbetar hon med digital marknadsföringsstrategi och digitala utvecklingsprojekt för varumärken som BMW och MINI.

Vad innebär ett arbete som Digital Strategist?

– På byrå fungerar vi som konsulter till marknadsavdelning hos stora varumärken och lägger strategier och rekommendationer på hur man bäst investerar i marknadsföring för att nå sina mål. Vi har kontakten, driver utveckling och förhandlar med alla medier. Jag träffar ofta de digitala aktörerna, så som Facebook och Google för att hålla mig uppdaterad om de bästa sätten att styra och optimera sina digitala kampanjer. Det är ett socialt jobb där jag jobbar tillsammans med kunder, kundernas reklambyråer, medier och kollegor.

Hur kom det sig att du engagerade dig i utbildningen?

– Eftersom jag gått en liknande utbildning på Affärshögskolan som öppnade dörren för min karriär, så ville jag gärna ge tillbaka och exemplifiera för de studerande vad man kan bli efter utbildningen. Det är väldigt roligt att få gästföreläsa, träffa de studerande och dela med mig av mina erfarenheter och tips om man är intresserad av att jobba på mediebyrå.

Relaterade artiklar

Studerande om yrkeshögskolan – en vinnande utbildningsform
2022-05-16 Intervju

Studerande om yrkeshögskolan – en vinnande utbildningsform

Den starka kopplingen till näringslivet är något som lo...

YH-utbudets starka koppling till arbetslivet
2020-03-01 Nyhet

YH-utbudets starka koppling till arbetslivet

Visste du att det krävs en hel del för att få starta en yrkeshögskoleutbildning? Bland annat styrs utbildnings...

Saga Andersson: Bli attraktiv genom din YH-utbildning
2019-11-20 Intervju

Saga Andersson: Bli attraktiv genom din YH-utbildning

Saga Andersson pluggar andra året på Sales & Marketing B2B i Växjö och har redan tagit stora karriär...