Ida tar ett steg vidare i karriären

Intervju - 03/22/2018

Ida Blom är snart klar med sin utbildning till Affärsinriktad redovisningsekonom i Jönköping. Efter att ha arbetat i butik i hela 15 år kände hon att hon var sugen på att gå vidare i sin karriär – ett val hon absolut inte ångrar. Att arbeta med ekonomi var något som lockade henne, men för det behövde hon en utbildning. Hon fick tipset att läsa på Affärshögskolan av en tidigare kollega som hade gått samma utbildning och var väldigt nöjd. Ida tycker själv att yrkeshögskolor är en väldigt bra väg att gå då de erbjuder utbildningar som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Vill du jobba med ekonomi rekommenderar jag absolut att söka denna utbildning.

Hur var det att få antagningsbeskedet?

– Jag minns det med skräckblandad förtjusning. Jag blev väldigt glad att vara antagen, men också orolig om jag skulle klara av att börja läsa efter många år i butik.

Hur har det varit att läsa hos oss fram till idag?

– Det har varit väldigt roligt, men också kämpigt ibland. Under första året kändes det lite som att man var i en torktumlare. Inte mycket tid för eftertanke mellan kurserna. Men nu när jag ser tillbaka tycker jag att det var väldigt bra att vi fokuserat på olika kurser hela första året. Man känner en trygghet när man går ut på praktiken att man läst om det mesta de gör på arbetsplatsen. Jag hade inte velat ha det annorlunda om jag fått välja idag. Det har varit tydliga kurser och bra framförhållning på schema och vilken studentlitteratur vi behöver köpa.

Hon fortsätter;

– Jag ångrar inte att jag började läsa till redovisningsekonom efter 15 år i butik!

Vad har varit det roligaste?

– Klassen! Vi är några som aldrig hade träffats om vi inte mötts i skolan. Nu pluggar vi tillsammans, på självstudiedagarna ses vi på biblioteket och läser tillsammans och hjälps åt.

Vad är ditt tips till den som funderar på att söka den här utbildningen?

– Vill du jobba med ekonomi rekommenderar jag absolut att söka denna utbildning. Roliga och relevanta kurser! Du väljer själv vilken nivå du vill plugga på. Självstudiedagarna är väldigt bra att läsa på, jag tycker att det har varit toppen att varva självstudier och föreläsningar. Att ha LIA (praktik) varvat med utbildning är ett superbra sätt att komma in på arbetsmarknaden och få lära sig att omvandla det du läst till verklighet.

Publicerad: 2018-03-22