Jimmy drömmer om att starta eget efter studierna

Intervju - 02/21/2018

Den blivande redovisningsekonomen Jimmy Karlsson

Jimmy Karlsson började studera till Affärsinriktad redovisningsekonom i Jönköping hösten 2017. Han fick inspiration och information om Affärshögskolan på en utbildningsmässa i Jönköping – och på den vägen är det.

Det roligaste har varit att känna att man får läsa sig något man tycker är kul och kommer att ha nytta av i förhoppningsvis hela sitt liv. Också att möta likasinnade människor med samma inspiration och motivation till utbildningen. Det är upplyftande och roligt!

Varför valde du den här utbildningen?

– Jag valde den här utbildningen för att jag länge velat starta eget företag och tyckte den låg rätt i tiden. En annan anledning var de två långa LIA-perioderna som inspirerade och lockade mig.

Kommer du ihåg när du fick antagningsbeskedet? Hur var det?

– Antagningsbeskedet kom ganska överraskande eftersom jag var reserv från början, så jag hade inte direkt räknat med något positivt besked. Dock blev jag väldigt glad när jag fick höra att jag kommit in.

Hur har det varit att läsa hos oss såhär långt?

– Undervisningen har varit väldigt rolig och lärorik! Det har stundvis varit lite jobbigt, på grund av att jag inte hade några förkunskaper i ämnet. Trots att det är mycket ny information hänger jag ändå med ganska bra, mycket tack vare duktiga föreläsare.

Vad har varit det roligaste?

– Det roligaste har varit att känna att man får lära sig något man tycker är kul och kommer att ha nytta av i förhoppningsvis hela sitt liv. Också att möta likasinnade människor med samma inspiration och motivation till utbildningen. Det är upplyftande och roligt!

Vad är ditt tips till den som funderar på att söka den här utbildningen?

– Tipset till dem som vill söka den här utbildningen är att komma förberedda, kanske läsa någon kurs i företagsekonomi eller prata med någon kunnig inom ämnet redovisning och ekonomi generellt. Det är mycket information att smälta – men det är värt det!

Publicerad: 2018-02-21