Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Konceptutvecklare hos några av Stockholms ledande hotell

Nyhet - 05/31/2019

En solig och varm fredag tidigare i maj bestod av en förmiddag fylld med studiebesök hos flera av de stora namnen inom hotell- och turismbranschen för våra blivande konceptutvecklare.

Första stoppet: Grand Hôtel och Lydmar Hotel

Framsidan av Grand Hôtel

Dagen började med ett besök på Grand Hôtel och därefter Lydmar Hotel, där vi fick se deras lokaler och ta del av en löpande presentation av deras olika koncept. Grand Hôtel och Lydmar Hotel ägs av samma företag, The Grand Group AB, där även konceptet The Sparrow Hotel ingår. Hotellen som besöktes denna gång har olika inriktning och målgrupper, men ligger faktiskt grannar på Blasieholmen i Stockholm.

Förutom sina egna koncept står Grand Hôtel ofta som värd i olika typer av evenemang, så som Ellegalan, bröllopsgalor, konferenser och deras egna julshow. Dessa stora event hålls ofta i salen Vinterträdgården, som är utrustad med avancerade ljud- och ljuslösningar för att kunna framställa olika typer av känslor och miljöer.

Vinterträdgården på Grand Hôtel

Efter dessa besök var det dags att promenera till en annan del av Stockholm, nämligen där Hotel C och ICEBAR har sin verksamhet.

Andra stoppet: Hotel C och ICEBAR

ICEBAR Stockholm

Hotel C samarbetar med ICEHOTEL i Jukkasjärvi, vilket innebär att de kan erbjuda ett väldigt coolt koncept i direkt anslutning till deras lokaler, nämligen ICEBAR, vilket är världens första permanenta isbar där temperaturen ligger på -7 grader året runt. Där fick våra studerande gå in i isbaren och ta del av historien bakom årets tema; Promised Land.

Vi vill rikta ett stort tack till alla inblandade för en riktigt inspirerande förmiddag!

Publicerad: 2019-05-31