Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Payroll Controller vs Lönekonsult

Nyhet - 04/30/2021

Bland årets utbildningar på Affärshögskolan hittar du bland annat Payroll Controller och Lönekonsult. Två löneutbildningar som kan upplevas väldigt lika – och det stämmer, båda ger dig specialistkunskap inom lön. Men, det finns vissa skillnader som är bra att uppmärksamma för dig som funderar på att söka. Därför ska vi nu reda ut dessa skillnader…

Utbildningarnas upplägg

  • Lönekonsult är 1,5 år och Payroll Controller är 2 år.
  • Payroll Controller erbjuds på plats i Uddevalla medan Lönekonsult går på distans.
  • Lönekonsult har 15 veckors LIA-praktik medan Payroll Controller har 24 LIA-veckor.

Lönekonsult är en mycket omtyckt utbildning som vi har bedrivit i flera år med fantastiska resultat. I takt med att branschen efterfrågar fördjupad kunskap inom ekonomi, redovisning och analys utvecklade vi en till löneutbildning – Payroll Controller. Där ingår ytterligare kurser i lönehantering och redovisning, vilket gör att du får ökad förståelse för siffrornas betydelse. Du blir även förberedd inför en mer rådgivande roll där du lär dig kommunicera lön, ekonomi och HR. Payroll Controller är alltså en lite bredare utbildning och därmed ett halvår längre.

Den här branschen är i konstant utveckling, och DU kommer att utvecklas under utbildningen!

– Lönekonsult, tidigare studerande på Affärshögskolan.

Yrkesroller efter examen

Efter lönekonsultutbildningen blir du en stjärna inom lönehantering och kan göra karriär som bland annat löneadministratör, lönehandläggare, lönespecialist eller personaladministratör. Som utbildad Payroll Controller kommer du, utöver yrkesroller inom lön, även kunna arbeta som exempelvis ekonomiassistent, controller och personalcontroller. Oavsett vilken löneutbildning du väljer att läsa kommer du både kunna jobba på större byråer och i mindre företag.