Stöd under studietiden

Som studerande på Affärshögskolan har du tillgång till olika slags studiestöd. Du som är antagen till en utbildning och har behov av stöd och struktur i dina studier kan få det. Vi arbetar i enlighet med diskrimineringslagen för att främja lika rättigheter och möjligheter. Du kan även söka ekonomiskt stöd i form av studiemedel från CSN.

Särskilt studiestöd

Vi erbjuder särskilt stöd till studerande som behöver det för att nå utbildningens mål. Vi anpassar lärprocessen för den enskilde studerande, vilket innebär att stödinsatserna kan se väldigt olika ut beroende på individens behov. Kontakta utbildningsledaren för din utbildning och boka ett möte för att prata om just ditt behov. Kom ihåg att meddela ditt stödbehov så tidigt som möjligt så att vi kan planera de insatser som är aktuella för dig innan utbildningsstart.

Ekonomiskt stöd

Du som studerar på yrkeshögskola kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN, vilket inkluderar både bidrag och lån. Du ansöker själv om studiemedel hos CSN via deras hemsida. Efter att du har fått beslutet från CSN behöver du lämna en studieförsäkran och registrera dig på dina kurser.

Du kan antingen logga in med e-legitimation eller beställa en personlig kod som kommer hem i brevlådan. Välj om du enbart vill söka bidraget (som du inte blir återbetalningsskyldig för) eller om du även vill söka studielån. Studielånet är ett förmånligt lån med låg ränta som du kan betala tillbaka under lång tid. CSN erbjuder även andra typer av studiemedel, så som tilläggsbidrag för barn, tilläggslån och merkostnadslån. När du sedan har fått beslut från CSN behöver du lämna en studieförsäkran och registrera dig på dina kurser.

CSN har ett antal villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få rätt till studiemedel under din studieperiod. Du behöver bland annat vara registrerad på dina kurser, klarat tidigare studier och studera minst 50%. För mer information gå in på csn.se.

Studentrabatter och förmåner

Som studerande hos Affärshögskolan får du även tillgång till många andra förmåner och rabatter. Med Mecenatkortet och Studentkortet får du studentrabatter på bland annat mat, hälsa, mode, resor och böcker. Du kan även ansöka om att bli ICA Student, vilket är ett kostnadsfritt ”medlemskap”, där du får bättre erbjudanden på mat, banktjänster och försäkringar – allt via ditt ICA-kort.