Hit kan du vända dig för rådgivning

Behöver du stöd och råd i ditt utbildnings- eller karriärval? Har du en fråga om behörighet inom yrkeshögskolan? Vi hjälper dig! Här finns tre olika vägar att gå:

  • Din kommun
  • Snackamedsyv.se
  • Affärshögskolans antagningsenhet

1. Vägledning via din kommun

Din kommun erbjuder traditionell studie- och yrkesvägledning oavsett var i livet du befinner dig. Om du läser på gymnasiet och har frågor om ditt val av vidareutbildning efter studenten kan du hitta en vägledare via din gymnasieskola. Bor du i en större stad finns ofta ett vägledningscentrum, annars kan du alltid vända dig till vuxenutbildningen i din kommun.

2. Snacka med SYV – digital rådgivning

Få rådgivning online genom Snackamedsyv.se! Det är en digital tjänst som AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, erbjuder för att göra studie- och yrkesvägledning mer lättillgängligt. Tjänsten är gratis och öppen för alla, från grundskola till vuxenutbildning. Du kan enkelt boka tid och få oberoende vägledning via telefon, chatt eller videosamtal av professionella studie- och yrkesvägledare.

3. Affärshögkskolans antagningsenhet

Om du har frågor som specifikt rör Affärshögskolans utbildningar kan du kontakta vår antagningsenhet som har kunskap om ansökan, behörighet och olika vägar in till yrkeshögskolan. Du kan chatta med dem på vår hemsida eller kontakta dem via telefon eller mejl. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på följande sida: Läs mer om behörighet inom yrkeshögskolan här.