Digitaliseringen och efterfrågan på snabb och enkel kommunikation bidrar till att efterfrågan på uppdaterad kunskap inom försäljning och marknadsföring ökar. Vi lever i ett samhälle som ständigt utvecklas och där krav ställs på att man även bör ha kunskap om båda delarna, det vill säga både försäljning och marknadsföring. Företag och verksamheter behöver utvecklas i takt med samhället och efterfrågan, Affärshögskolan erbjuder därför yrkeshögskoleutbildningar inom dessa områden som matchar arbetslivets behov, såväl nu som i framtiden.

B2B-säljare | Digital marknadskommunikatör

Kort om försäljnings- och marknadsföringsutbildningarna

Nedan följer lite information om Affärshögskolans aktuella marknadsförings- och försäljningsutbildningar på yrkeshögskolenivå. Klicka på utbildningsnamnet för att läsa mer om just den specifika försäljnings- och marknadsföringsutbildningen.

Bildkollage

B2B-säljare

• 2 år
  • Växjö och Örebro
  • Kostnadsfri och CSN-berättigad

Som B2B-säljare säljer du produkter och tjänster till företag samt skapar långsiktiga affärsmässiga relationer med dina kunder. Lönestatistik från SCB (”Företagssäljare”): i genomsnitt cirka 43 800 kronor per månad före skatt.

Digital marknadskommunikatör

• 2 år
  • Linköping
  • Kostnadsfri och CSN-berättigad

Som digital marknadskommunikatör arbetar du med att utveckla företagets digitala närvaro och onlinemarknadsföring, bland annat genom att skriva bra copy, skapa content och analysera den digitala trafiken. Lönestatistik från SCB (”Marknadsanalytiker och marknadsförare m.fl.”): i genomsnitt cirka 46 000 kronor per månad före skatt.

All lönestatistik på denna sida kommer från Statistiska centralbyrån, SCB. Affärshögskolan reserverar sig för att lönestatistiken kan skilja sig åt mellan olika företag, branscher och beroende på den anställdes yrkeserfarenhet, kompetens med mera. Observera även att en ingångslön oftast är mindre än genomsnittet.

Senast uppdaterad: 2020-01-16