Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Snabba fakta

Utbildningstyp Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd2 år, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng400 YH-poäng

StudieortStockholm

Startdatum Inga fler planerade starter

Vad gör en affärsinriktad konceptutvecklare?

Som affärsinriktad konceptutvecklare driver du olika typer av projekt med syfte att utveckla produkter, tjänster och upplevelser. Du ansvarar för projektet från idé till leverans och uppföljning samt har budgetansvar för att säkerställa lönsamhet. I rollen leder du arbetsteamet och arbetar både strukturerat och kreativt.

Jobba som affärsinriktad konceptutvecklare

Som affärsinriktad konceptutvecklare har du bred kompetens, vilket gör att du har möjlighet att arbeta inom en stor variation av företag, organisationer och branscher. Utbildningens bredd gör även att du kan arbeta i olika yrkesroller efter examen.

Exempel på yrkesroller

 • Affärsutvecklare
 • Konceptutvecklare
 • Marknadskoordinator
 • Produktchef
 • Produktionsledare
 • Projektledare

Marknaden är nu mycket het och rekryteringsbehovet stort och det är svårt att matcha sökande till de tjänster vi utlyser. Eftersom efterfrågan på rätt kompetens fortfarande är stor så vill vi samarbeta med Affärshögskolan för att kunna rekrytera rätt kompetens framöver.

– Håkan Ozan, KPMG Sverige AB.

Kunskap efter utbildningen

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. Efter examen kommer du att kunna leda arbetsteam med ett coachande förhållningssätt. Du kommer att ha kompetens att kunna strukturera tankar och idéer i en projektplan, marknadsplan och ekonomiska beslutsunderlag utifrån en affärsidé. Dessutom kan du säkerställa att projektet är realistiskt och genomförbart, men framför allt att det kommer att gynna företagets affärer.

Utbildningens upplägg

 • Studieupplägg: Stockholm
 • Studietakt: 100%
 • Praktik (LIA): Ja

Affärsinriktad konceptutvecklare är en yrkeshögskoleutbildning som du läser under 2 år hos Affärshögskolan i Stockholm. Uppskattningsvis är det föreläsningar cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier. Under en stor del av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Engelska 6
 • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du behörighet? Såhär blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en YH-utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Kanske har du vad som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen och yrkesrollen som den leder till genom att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet som kan motsvara behörighetskraven?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Läs mer om hur du kan bli fullt behörig här.

 • Affärsekonomi – projektekonomi
 • Affärsjuridik (standard)
 • Affärsmannaskapet
 • Examensarbete
 • Försäljning
 • Internationell affärskommunikation
 • Konceptutveckling
 • Ledarskap
 • LIA (lärande i arbete)
 • Marknadsföring
 • Projektledning
 • Workshopsledning

 

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Konceptutvecklare hos några av Stockholms ledande hotell Featured blid Nyhet

31/05/2019

Konceptutvecklare hos några av Stockholms ledande hotell

De studerande som läser yrkeshögskoleutbildningen Affärsinriktad konceptutvecklare hos oss besökte Grand Hôtel, Lydmar Hotel, Hotel C och IceBar.

Hur är det att läsa en YH-utbildning? Featured blid Tips och inspiration

31/07/2018

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Elin studerade på högskola i tre år, men hon kände att någonting saknades - då hittade hon till yrkeshögskolan, där hon läste Affärsinriktad redovisningsekonom.

4 anledningar att läsa en YH-utbildning Featured blid Tips och inspiration

28/03/2021

4 anledningar att läsa en YH-utbildning

Vad är egentligen en YH-utbildning och varför ska man plugga på en yrkeshögskola? Här listar vi fyra anledningar till att läsa en YH-utbildning!