Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Snabba fakta

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd12 veckor, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt50%

Poäng30 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum Inga fler planerade starter

Denna spetsutbildning riktar sig till dig som är utbildad Lönekonsult eller Löneadministratör och vill vässa ditt CV.

Den här utbildningen passar både dig som är på jakt efter ett nytt jobb och dig som vill utvecklas i din nuvarande roll genom ökad digitaliseringskunskap. Den digitala utvecklingen går snabbt och det är mycket viktigt att hänga med.

Kompetensutveckling inom system och digitalisering är högaktuellt inom branschen.

Vad är Digitalisering inom lön?

Under de senaste tio åren har lönearbetet i stor utsträckning effektiviserats. Som en följd av den digitalisering som har skett, och sker ännu, kan en löneadministratör som tidigare hanterade 300 löner under en månad idag administrera mångdubbelt fler. Att inte arbeta med digital lön innebär risken att du blir fast i tung och tidskrävande administration. Kravet på utbildning och kompetens inom digitalisering och systemkunskap kommer därför bara att öka inom löneområdet. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen startar den 28 september och avslutas den 18 december 2020.

Inledningsvis har vi en digital träff där du får mer information kring utbildningens mål och upplägg, samt hur det är att studera på distans. Eftersom utbildningen är distansbaserad så sker all kommunikation via en digital lärplattform. Via plattformen kommer du åt föreläsningar, diskussionsforum, läshänvisningar och uppgifter.

För att testa dina nya kunskaper från utbildningen så kommer du examineras genom en tentamen.

Kunskap efter utbildningen

Du kommer efter avslutad utbildning att ha en stor kompetens inom systemkunskap, digitala lönesystem, uppbyggnad av lönearter kopplade till konton samt ökad förståelse för de processer som finns i ett lönesystem.

Du kommer även att bli en fena på Excel vilket är användbart i de flesta yrkesroller du kan hamna i. Att effektivisera lönehanteringen genom digitala processer är en värdefull kompetens som efterfrågas redan idag och som du även kommer ha stor nytta av sett till framtidens arbetsmarknad. 

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
  • Examen från Lönekonsultutbildning eller motsvarande och/eller 1 års yrkeserfarenhet från arbete med lönehantering.
  • Systemkunskap grund, 10 YH- poäng
  • Systemkunskap fördjupning, 10 YH- poäng
  • Digitalisering, 10 YH- poäng 

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.