Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Snabba fakta

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd2 år, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng400 YH-poäng

StudieortVäxjö

NYTT UTBILDNINGSNAMN! Sales & Marketing B2B har bytt namn till B2B-säljare, med mindre justeringar i utbildningens innehåll. Gå in här för att läsa om den aktuella utbildningen.

Vad gör en B2B- och marknadsföringsinriktad säljare?

Som marknadsföringsinriktad företagssäljare säljer och marknadsför du varor eller tjänster till andra företag. I branschen kallas det för att sälja ”business to business”, B2B.

Jobba som företagssäljare

En företagssäljare som är marknadsföringsinriktad kan arbeta inom nästan vilket företag eller organisation som helst, då de flesta i dagens samhälle arbetar med marknad och försäljning. Du kan bland annat arbeta som:

 • Företagssäljare
 • KAM-säljare
 • Marknadsförare
 • Projektledare

Utbildningsform och upplägg

Sales & Marketing B2B är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Affärshögskolan i Växjö under 2 år. Uppskattningsvis är det föreläsning en dag per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier. Vilken veckodag du är på plats varje vecka kan variera.

Kunskap efter utbildningen

Efter genomförd utbildning har du kunskap om företagens affärsmässiga och företagsekonomiska villkor samt förmåga att driva sälj- och affärsprocesser från första kontakten till avslut och uppföljning. Du kan självständigt formulera och analysera marknadsföringsproblem samt ge förslag på lösningar. Du kan göra marknadsanalyser och marknadsplanering och du lär dig principerna för marknadsbevakning.

Utbildningens upplägg ger dig ett helhetsperspektiv på försäljning, marknadsföring och ekonomi för att du sedan ska kunna genomföra lönsamma affärer och effektivt marknadsföra produkter eller tjänster.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen

När du har läst klart utbildningen är det inte bara efterfrågad kompetens och ett utökat kontaktnätverk du har i bagaget, utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden, exempelvis när du ska söka jobb.

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du behörighet? Såhär blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan, kanske har du erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet?

Du kan läsa in de kurser du saknar genom komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Klicka här för att läsa mer om hur du kan bli fullt behörig.

Vi har tidigare bra erfarenhet från samarbete med utbildningen Sales & Marketing B2B och ser det som en viktig källa till rekrytering då det är en utbildning med tydligt fokus på försäljning med nära samarbete med näringslivet.

– Johan Gunnarsson, VD på Linkura.

 

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

 • Affärsengelska
 • Affärsjuridik och arbetsrätt
 • Affärsutveckling
 • Digital marknadsföring
 • Examensarbete
 • Finansiering och kalkylering
 • Företagsekonomi
 • Internationella affärer
 • Ledarskap och kommunikation
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Marknadsanalys
 • Operativ försäljning
 • Presentationsteknik
 • Projektledning
 • Strategisk försäljning

För frågor om behörighet och ansökan

Affärshögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@affarshogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Edina Bujor
076-072 39 70 | edina.bujor@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Rebecka Lindberg
072-510 64 88 | rebecka.lindberg@plushogskolan.se

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Allt du velat veta om Sales and Marketing B2B Featured blid FAQ

14/06/2018

Allt du velat veta om Sales and Marketing B2B

Är du nyfiken på vår YH-utbildning Sales and Marketing B2B? Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren här.

Hur är det att läsa en YH-utbildning? Featured blid Tips och inspiration

31/07/2018

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Elin studerade på högskola i tre år, men hon kände att någonting saknades - då hittade hon till yrkeshögskolan, där hon läste Affärsinriktad redovisningsekonom.

Från studerande till Grillkung Featured blid Intervju

04/05/2018

Från studerande till Grillkung

Sebastian är en tidigare studerande hos oss och läste yrkeshögskoleutbildningen Marknadsinriktad företagssäljare. Sedan examen har han varit egenföretagare med mycket gott resultat.