Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om när ansökan öppnar.

Ansökan öppnar: Under hösten 2022

Start: Februari 2023

Studieort: Distans

Längd: 14 veckor

Studietakt: Halvtid

Utbildningstyp: Kurs

Ansökan stängd

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kurs inom Facility Management

Workplace experience handlar om hur företag kan arbeta för att skapa en optimal arbetsmiljö som inspirerar och engagerar medarbetare. Efter den globala pandemin vi befunnit oss i har sättet vi arbetar på förändras, antalet hemmakontor har ökat samtidigt som arbetsplatserna står allt mer tomma. Dagens arbetsplatsledare står inför utmaningen att omforma arbetsplatsupplevelsen för att möta denna dynamiska miljö. För att klara av omställningen mot den moderna och digitaliserade arbetsplatsen är det uppenbart att företag behöver kompetensutveckla sina ledare och medarbetare. Upplevelsen av en arbetsplats startar redan när anställda "går in genom dörren", därför är det viktigt att skapa en positiv arbetsupplevelse som uppfyller förväntningarna både digitalt och fysiskt.

Vem riktar sig fördjupningskursen till?

Workplace experience vänder sig till dig som har en arbetsledande befattning med ansvar för personal, HR-frågor eller projektledning inom FM eller motsvarande bransch. Kursen är skapad utifrån branschens behov och bidrar dels till up-skill för personer i ledande position, dels re-skill för anställda inom Facility Management som vill fördjupa sin kunskap inom digitalisering av arbetsplatser och på så sätt bli mer attraktiva i branschen.

Ansökan öppnar: Under hösten 2022

Start: Februari 2023

Studieort: Distans

Längd: 14 veckor

Studietakt: Halvtid

Utbildningstyp: Kurs

Ansökan stängd

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kunskap efter kursen

Kursens mål är att ge dig fördjupad kunskap om arbetsprocesser, projektstyrning, personalledning och kvalitetskriterier inom transformation och ledarskap. Du kommer ha kunskap om hur olika typer av kontorsutformningar och digitala tekniker kan stödja arbete av olika slag och optimera FM-leveransen, både ur ett affärsperspektiv och serviceperspektiv. Efter kursen kommer du kunna behandla strategier mot modernare och mer flexibla arbetsplatser på ett sätt som leder till bättre affärsresultat. Du kommer ha förmåga att beakta olika perspektiv för att uppnå en produktiv miljö som attraherar medarbetare, bland annat genom...

  • Facility Management (layout och inredning)
  • HR (beteende)
  • IT (digitala verktyg)

Flexibelt distansupplägg

Kursen bedrivs på distans på halvfart under 14 veckor och är anpassad för du ska kunna läsa kursen vid sidan av arbetet. Det flexibla upplägget med distansundervisning via en digital läroplattform, med både live- och inspelade föreläsningar, gör att du kan planera din egen studietid. Den egna studietiden består av informationssökning, litteraturläsning och uppgifter.

Under studietiden får du även tillgång till handledning, forum för diskussion och grupparbeten. Vid dessa tillfällen får du chans att interagera med dina kurskamrater, ställa frågor, diskutera samt möjlighet till reflektion och fördjupade analyser. Dessa tillfällen spelas även in för att möjliggöra individuellt anpassat upplägg. Läs mer om kort YH-utbildning.

Kurser

35
Kurs
Poäng
Transformation
15
Kursen innefattar: Branschaktuella verktyg och metoder för att leda en effektiv och lyckad transformationsprocess • Färdigheter i att driva verksamhetsförändring och organisationsutveckling med utgångspunkt i det transformativa ledarskapet • Analysera och kartlägga möjligheter och risker som finns i en organisations transformativa process och hur dessa påverkar intern strategi, kultur och ledarskap.
Workplace experience och digitalisering
20
Kursen innefattar: Digitala strategier som kan förbättra arbetsplatsupplevelsen • Verktyg som kan öka effektiviteten och produktiviteten hos medarbetare • Digitala trender inom kontorsutformning och moderna, flexibla arbetsplatser • Aktiviteter som förbättrar arbetsplatsupplevelsen (workplace experience) • Bedöma lämpliga digitala tekniker för optimering av FM-leveransen både ur affärs- och serviceperspektiv
Summa 35

Mer information

    • Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
    • 6 månaders yrkeserfarenhet på heltid inom en arbetsledande befattning med ansvar för personal, HR-frågor, lokaler och/eller projektansvar inom Facility Management eller motsvarande. Kom ihåg att bifoga ett arbetsgivarintyg som påvisar din yrkeserfarenhet i din ansökan.

Saknar du behörighet? Läs om hur du kan bli behörig »

Affärshögskolan har skapat kursen Workplace experience och digitalisering tillsammans med företag i branschen, utifrån arbetsmarknadens kompetensbehov. Många av dessa företag engagerar sig även i utbildningens ledningsgrupp som bland annat arbetar med kvalitetssäkring och utveckling. Här är några av våra samarbetspartners för den korta YH-utbildningen:

Sodexo | Nynäshamn kommun | ISS | Nacka kommun | Coor | Uppsala kommun | Karolinska Institutet | Inspira | NCC | Företagarna Småland

 

Läs mer om hur ledningsgrupper fungerar på Affärshögskolan »

Workplace experience och digitalisering kommer att starta på distans i januari och mars 2022 samt februari 2023. Därefter har vi i dagsläget inga fler beviljade starter från Myndigheten för yrkeshögskolan. Läs om hur utbildningsutbudet styrs inom yrkeshögskolan »

Är du intresserad av framtida starter? Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.

Kompetensutveckling i den nya digitala arbetsplatsen är strategiskt viktigt för Sverige när man ska fortsätta utvecklas i spåren av Corona, och sannolikt börja arbeta på ett nytt och mer flexibelt sätt.

– Björn Mosell, Head of FM på NCC

Vanliga frågor

Världens största nätverk inom Facility Management delar ut pris till studerande...
2021-11-25 Nyhet

Världens största nätverk inom Facility Management delar ut pris till studerande...

Årets bästa examensarbete inom Facility Management 20...

YH-utbudets starka koppling till arbetslivet
2020-03-01 Nyhet

YH-utbudets starka koppling till arbetslivet

Visste du att det krävs en hel del för att få starta en yrkeshögskoleutbildning? Bland annat styrs utbildnings...

10 tips för dig som läser på distans
2019-09-10 Tips

10 tips för dig som läser på distans

Pluggar du på distans? Här är ger vi dig en lista med de 10 bästa tipsen, speciellt tillägnade dig som läser en utbildni...

Intresseanmälan

Intresserad av framtida starter? Skicka in en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om utbildningen.

Välj utbildning

Affärshögskolans hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter; ditt namn och din e-postadress. Vi behöver dessa uppgifter för att kunna registrera dig på våra nyhetsutskick i syfte att skicka ut riktad information och marknadsföring om utbildningen du är intresserad av. Intresseanmälan är ej bindande och är inte lika med en ansökan.

Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system inom utbildningskoncernen AcadeMedia och tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Om du vill att vi raderar dina uppgifter behöver du avregistrera dig från vårt nyhetsbrev. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Läs hela vår integritetspolicy.

Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från Affärshögskolan, bocka i rutan nedan.