×
 

Vad innebär sen anmälan?

Extra chans för dig som missade att ansöka i tid! Efter ordinarie ansökningsperiod kan vissa utbildningar öppna upp för sen anmälan. Det betyder att du kan söka en reservplats till utbildningen och ha chans att bli antagen om det dyker upp lediga platser.

Så här går det till

När vi har granskat alla ansökningar som kommit in under den ordinarie ansökningsperioden kan det finnas enstaka utbildningsplatser kvar. Då öppnar vi upp för sen anmälan och granskar dem i ordningen de kommer in.

Detta innebär att vi endast behandlar sena anmälningar i mån av plats på utbildningen. Vi kan därför inte garantera att vi kommer att granska din sena anmälan. Fram till utbildningens start kan förändringar i antagningslistan ske, eftersom en del ibland väljer att tacka nej till sin plats. Det innebär att du kan bli antagen kort inpå utbildningens start.

Sista sökdag för sen anmälan

Utbildningar som är öppna för sen anmälan inte har någon sista sökdag. Vi stänger utbildningarna löpande, så vänta inte för länge med att söka till en utbildning som är öppen för sen anmälan.

När får jag antagningsbesked?

Om din sena anmälan blir aktuell för antagning kontaktar vi dig. Du kommer då inte genomgå den vanliga urvalsprocessen. Observera att ett eventuellt antagningsbesked kommer senare än för de som har ansökt under den ordinarie ansökningsperioden.

Så gör du sen anmälan

Registrera ett konto eller logga in på yh-antagning.se.

Välj vilken utbildning du vill söka, på vilken ort.

Ladda upp betyg och dokument som efterfrågas.

Skicka in din sena anmälan. Klart!