Vad innebär sen anmälan?

Är du på jakt efter din drömutbildning men är sent ute? Efter ordinarie ansökningsperiod kan vissa utbildningar öppna upp för sen anmälan! Det betyder att du fortfarande kan söka till utbildningen och ha chans att bli antagen om vi har platser kvar.

Kom ihåg att vi behandlar sena anmälningar i mån av plats på utbildningen. Om vi har platser kvar efter att vi har gått igenom alla ansökningar som kommit in under den ordinarie ansökningsperioden börjar vi anta personer som gjort en sen anmälan. Vi behandlar sena anmälningar i den ordning de har kommit in och antar så många som det finns lediga platser. Vi kan därför inte garantera att din anmälan kommer att granskas.

Eventuellt antagningsbesked kan komma senare än för de som har ansökt under den ordinarie ansökningsperioden. Fram till utbildningens start kan antagningslistan förändras, eftersom en del ibland väljer att tacka nej till sin plats. Därför kan du som skickat in en sen anmälan även bli antagen kort inpå utbildningens start.

Hur gör jag en sen anmälan?

När du har bestämt dig för vilken utbildning du vill läsa, så klickar du på ”Gör en sen anmälan” under den utbildning du önskar söka till. Sen anmälan går till på följande sätt:

  1. Registrera ett konto på yh-antagning.se eller logga in om du redan har ett konto.
  2. Välj vilken eller vilka utbildningar du vill söka samt på vilken ort.
  3. Ladda upp dina gymnasiebetyg och övriga dokument. Ladda enbart upp arbetsintyg ifall det är ett av behörighetskraven eller om du ansöker med reell kompetens
  4. Skicka in din sena anmälan.

Vad händer om jag inte är behörig?

Saknar du full behörighet, och på så sätt inte kan ladda upp alla betygsdokument som krävs? Då kan du skicka in den ändå! Inom yrkeshögskolan finns flera sätt att bli behörig. Läs mer om hur du kan bli behörig här »

Sista sökdag för sen anmälan

Observera att utbildningar som är öppna för sen anmälan inte har någon sista sökdag. Vi stänger utbildningarna löpande, så vänta inte för länge med att söka till en utbildning som är öppen för sen anmälan.