Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vad innebär sen anmälan?

Är du på jakt efter din drömutbildning men är sent ute? Efter ordinarie ansökningsperiod kan vissa utbildningar öppna upp för sen anmälan! Det betyder att du fortfarande kan söka till utbildningen och ha chans att bli antagen. Kom ihåg att vi behandlar sena anmälningar i mån av plats på utbildningen. Antagningsbeskedet kan komma något senare än för de som har ansökt under den ordinarie ansökningsperioden.

Hur gör jag en sen anmälan?

När du har bestämt dig för vilken utbildning du vill läsa, så klickar du på ”Gör en sen anmälan” under den utbildning du önskar söka till. Sen anmälan går till på följande sätt:

  1. Registrera ett konto i ansökningswebben eller logga in med dina användaruppgifter om du redan har ett konto på yh-antagning.se.
  2. Välj vilken eller vilka utbildningar du vill söka samt på vilken ort.
  3. Ladda upp dina gymnasiebetyg och övriga dokument som behövs för att visa att du är behörig. Ladda enbart upp arbetsintyg ifall det är ett av behörighetskraven för utbildningen eller om du behöver visa att du har erhållit motsvarande kunskap från exempelvis en gymnasiekurs eller arbetslivserfarenhet.
  4. Skicka in din sena anmälan.

Vad händer om jag inte är behörig?

Har du inte full behörighet och på så sätt inte kan ladda upp alla betygsdokument när du gör en sen anmälan enligt ovan, kan du skicka in den ändå. Inom yrkeshögskolan finns dessutom flera sätt att räknas som behörig och du kan läsa mer om hur du kan bli behörig här.

Vi kommer att granska din sena anmälan i mån av plats och kontaktar dig ifall du behöver komplettera med något.

När behöver jag senast göra en sen anmälan för chans att bli antagen?

Observera att utbildningar som är öppna för sen anmälan inte har någon sista sökdag. Vi stänger utbildningarna löpande, så vänta inte för länge med att söka till en utbildning som är öppen för sen anmälan.