×
 

För dig som studerande

Tillsammans förverkligar vi dina yrkesdrömmar! Här skapas personlig utveckling, kunskapsutbyten och framgångsrika karriärer. Ska du börja studera hos oss eller är du redan studerande? Kanske ska du snart ta examen? Här har vi samlat information och tips till dig som studerande på Affärshögskolan.

Ny student

Under utbildningen

Examen och karriär

Ny som studerande

Vad kul att du ska börja studera på Affärshögskolan! När du har blivit antagen och tackat ja till din utbildningsplats kommer du att få ett välkomstmeddelande från utbildningsledaren. Läs noga igenom informationen där bland annat terminstider, dag för upprop och kurslitteraturlista framgår. Nästa steg är att kika igenom nedanstående checklista för att bli redo inför utbildningsstarten!

Ansök om studiemedel

Glöm inte att söka studiemedel från CSN för att dryga ut studentkassan.

Kolla upp särskilt stöd

Det ska vara lätt att studera rätt! Kolla upp vilka stödinsatser vi kan erbjuda.

Införskaffa kurslitteratur

Be ready! Klicka hem de böcker som behövs inför första kursstart.

Delta vid uppropet

Missa inte det obligatoriska uppropet innan utbildningsstart för att behålla din plats.

Digitala verktyg

Ping Pong är den digitala lärplattformen för dig som läser på Affärshögskolan. Här hittar du kursmaterial, schema, inlämningsmappar och annan viktig information. Microsoft Teams är den digitala kommunikationsplattformen som används vid onlineföreläsningar. Den fungerar även som ett digitalt klassrum vid distansstudier. I samband med utbildningsstart får du ett användarkonto som ger dig inlogg till skolans alla plattformar för studerande.

Studentbostad

Behöver du flytta till en ny stad eller skaffa annat boende under din studietid hos oss? Vi som yrkeshögskola kan inte ordna med boende för våra studerande, men vi ger gärna tips på vart du kan vända dig för att hitta bostad. Exempel på hyresvärdar:

Under utbildningen

Studentförsäkring

Som studerande på Affärshögskolan är du försäkrad under hela din studietid. Detta gäller även under dina LIA-perioder. Försäkringen gäller i Sverige under skoltid och under direkt färd mellan bostaden och den plats där skoltiden tillbringas, i ditt fall Affärshögskolans lokaler. Försäkringsskyddet omfattar olycksfall och vissa fall av sjukdom genom smitta. Läs mer om studentförsäkring »

Vanliga examinationsformer

Precis som att våra utbildningar skiljer sig åt, kan även examinationsformerna skilja sig åt mellan utbildningarna. Vi kontrollerar att du tillgodogjort dig kurserna på olika sätt, bland annat genom traditionella tentamens, inlämningsuppgifter, seminarier och redovisningar, men även genom olika praktiska moment.

LIA (lärande i arbete)

Står du inför en LIA-period? Vad roligt! Praktiken är en av de mest uppskattade delarna av en YH-utbildning där du som studerande får möjlighet att komma ut till en arbetsplats och lära dig ditt kommande yrke i praktiken. Här kan du läsa mer om LIA »

Bli en AH-ambassadör

Som studerande hos Affärshögskolan är du en av våra viktigaste ambassadörer. Du har stor möjlighet att inspirera dina klasskamrater och andra personer som går i studietankar. Du kan dela med dig av din studievardag på flera sätt och bli en representant för din utbildning på vår webbsida, sociala medier och olika evenemang. Kontakta din utbildningsledare vid intresse så guidar personen dig vidare till Affärshögskolans marknadsavdelning. Du kan även tagga Affärshögskolan när du publicerar något i dina egna kanaler.

Visa hur ditt liv som studerande ser ut genom att ta över vårt Instagramflöde! Under en vecka kan du bestämma vad som syns i vårt flöde. Du kan bland annat ge tips, berätta om din utbildning eller låta våra följare hänga med på din LIA.

Har du en rolig eller unik historia om hur du hamnade på Affärshögskolan? Vill du inspirera andra till att börja plugga eller ge värdefulla tips till andra studerande? Vi intervjuar dig gärna! Det kan vara en artikel på webben eller en kort film på YouTube.

Som studerande kan du vara med och representera Affärshögskolan på mässor eller informationsträffar. Det är ett tillfälle där du kan berätta om din utbildning och svara på frågor från nyfikna personer som funderar på att börja studera.

Ge feedback om din utbildning

Vill du vara med och påverka din utbildning? Har du tankar och idéer på hur upplägget eller innehållet kan utvecklas? Engagera dig i utbildningens ledningsgrupp som studeranderepresentant! Där får du chans att driva förbättringsarbete tillsammans med företag som är involverade i utbildningen. Läs mer om engagemang i ledningsgrupp »

Under studietiden kommer du även få tillfällen att ge feedback genom kursutvärderingar och enkätundersökningar. Om du upplever att utbildningen inte följer utbildningsplanen eller på något annat sätt är missnöjd med dina studier, vänd dig i första hand till din utbildningsledare. Du kan även vända dig till utbildningens studeranderepresentant som tar din feedback vidare till ledningsgruppen.

Examen och karriär

Grattis till slutförda studier! Snart kommer du att få ett studiebevis hemskickat på posten. Om din YH-utbildning ledde till en examen får du ett examensbevis förutsatt att du blivit godkänd i alla kurser. Om du inte klarat alla kurser får du ändå ett utbildningsbevis på de kurser du blivit godkänd i. Det kan dröja några veckor efter att utbildningen avslutats innan du får hem ditt utbildnings- eller examensbevis. Har du tappat bort ditt bevis eller behöver du ett särskilt intyg? Kontakta utbildningsledaren på orten du studerade.

För dig som AH-alumn

Nu applåderar vi för att du blivit del av vårt växande alumninätverk. Eftersom vi älskar att hålla kontakt med våra alumner är du varmt välkommen att gå med i vår LinkedIn-grupp. Här samlas vi för att bygga vidare på relationer vi fått under studietiden, men även tipsa om lediga tjänster och LIA-platser. Det är självklart kostnadsfritt att vara med i gruppen.

Engagera dig som alumn

Vi är stolta över att många av våra studerande fortsätter att engagera sig i Affärshögskolan även efter sina studier. Vissa väljer att sitta med i ledningsgrupper, medan andra dyker upp i klassrummen igen som gästföreläsare för våra pågående studerande.

Upskill och reskill

En examen innebär inte att man är färdiglärd! Åtminstone inte om du frågar oss. Under ett arbetsliv uppstår ständigt behov av kompetensutveckling. Hos oss kan du fortsätta vidareutvecklas genom korta kurser som ger dig förnyad kunskap ”upskill” och fördjupad kunskap ”reskill”.

Företagsutbildningar

Vill du kompetensutvecklas tillsammans med dina kollegor? Då är våra skräddarsydda företagsutbildningar rätt väg framåt! Vi anpassar upplägget och handplockar utbildare från branschen. På så sätt lyfter vi ditt företags interna kunskapsnivå med den senaste kunskapen.

Alumner om livet efter studierna

Influencer byter karriär – färdigutbildad inköpare och upphandlare
2022-10-05 Intervju

Influencer byter karriär – färdigutbildad inköpare och upphandlare

Viktoria lämnade livet som influencer och personlig tränare för att via bli inköpare och u...

Resa i Asien inspirerade My att bli marknadskommunikatör
2021-05-28 Intervju

Resa i Asien inspirerade My att bli marknadskommunikatör

Under en resa i Asien fick My tid för reflektion o...

Utbildad B2B-säljare blev egenföretagande storsäljare
2021-04-06 Intervju

Utbildad B2B-säljare blev egenföretagande storsäljare

Sebastian Virta pluggade till marknadsinriktad företagssäljare (B2B-säljare) på Affärshögskolan och ...

Alla företag med inköpsfunktion är potentiella arbetsgivare
2020-08-06 Intervju

Alla företag med inköpsfunktion är potentiella arbetsgivare

Nathalie Suares tog examen från Affärshögskolans yrkeshögskoleutbildni...

Årets auktoriserade lönekonsult kommer från Affärshögskolan
2019-10-18 Intervju

Årets auktoriserade lönekonsult kommer från Affärshögskolan

Linn Delin har tidigare studerat till kvalificerad affärsinriktad företagsekonom hos Affärshögskolan...

Drömmen om eget företag blev verklighet
2018-12-09 Intervju

Drömmen om eget företag blev verklighet

Viktor hade länge drömt om att bli egenföretagare och redan under den första terminen av Sales Manag...

Tidigare studerande om att jobba som Facility Manager
2017-02-20 Intervju

Tidigare studerande om att jobba som Facility Manager

Marian har alltid tyckt att det är spännande med fastigheter, service och hållbarhet. Det fick honom att läsa till Facil...