Studiebidrag under studietiden

Du som studerar på yrkeshögskola kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN, vilket inkluderar både bidrag och lån. Du ansöker själv om studiemedel hos CSN via deras hemsida. Efter att du har fått beslutet från CSN behöver du lämna en studieförsäkran och registrera dig på dina kurser.

Hur söker jag studiemedel?

Du ansöker själv om studiemedel hos csn.se genom att antingen logga in med e-legitimation eller beställa en personlig kod som kommer hem i brevlådan. Välj om du enbart vill söka bidraget (som du inte blir återbetalningsskyldig för) eller om du även vill söka studielån. Studielånet är ett förmånligt lån med låg ränta som du kan betala tillbaka under lång tid. CSN erbjuder även andra typer av studiemedel, så som tilläggsbidrag för barn, tilläggslån och merkostnadslån. När du sedan har fått beslut från CSN behöver du lämna en studieförsäkran och registrera dig på dina kurser.

Villkor för att söka studiemedel

CSN har ett antal villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få rätt till studiemedel under din studieperiod. Du behöver bland annat vara registrerad på dina kurser, klarat tidigare studier och studera minst 50%. För mer information gå in på csn.se.

Andra förmåner och rabatter

Som studerande hos Affärshögskolan får du även tillgång till många andra förmåner och rabatter. Med Mecenatkortet och Studentkortet får du studentrabatter på bland annat mat, hälsa, mode, resor och böcker. Dessa kort får du automatiskt när du ansökt om studiemedel. Du kan även ansöka om att bli ICA Student, vilket är ett kostnadsfritt ”medlemskap”, där du får bättre erbjudanden på mat, banktjänster och försäkringar – allt via ditt ICA-kort.