×
 

Samarbetsmöjligheter

Vi vill samarbeta med dig! För oss är det viktigt att våra YH-utbildningar har en stark förankring i näringslivet och att den kunskap som utvecklas här sprids och kommer samhället till nytta. Det ser vi till genom att alltid involvera branschföretag i våra utbildningar. I dagsläget samverkar vi med över 900 företag, organisationer och utbildare. På så sätt levererar vi den kompetens som företag efterfrågar. Läs om hur du kan vara med och forma morgondagens yrkeskompetens!

Utveckla en YH-utbildning

Engagera dig i någon av våra ledningsgrupper! Se till att utbildningen håller hög kvalitet och lever upp till branschens kompetensbehov.

Ta emot praktikanter

Bli ett LIA-företag! LIA (lärande i arbete) ger er möjlighet att få in extra resurser med dagsfärsk kunskap. Det är även en utmärkt rekryteringsväg.

Utbilda i ditt expertisområde

Ge morgondagens medarbetare bäst förutsättningar att lyckas i branschen! Med din specialistkunskap kan du konsulta som utbildare i kurser eller gästföreläs i våra klasser.

Skapa en helt ny utbildning

Du kan också vara med och initiera ansökan om en helt ny utbildning! Här kan du antingen bidra med så kallade avsiktsförklaringar där du påtalar ditt företags kompetensbehov de närmsta åren, eller vara delaktig i utformningen av utbildningsplaner. Tillsammans med företag i alla möjliga branscher skapar vi årligen nya förslag på utbildningar.

När vi utformat en utbildning ansöker vi om att få starta den hos Myndigheten för yrkeshögskolan. De beviljar sedan de utbildningar som bäst förser näringslivet med rätt kompetens. De utbildningar vi blir beviljande att starta matchar helt enkelt nationella, regionala och lokala kompetensbehov. Därför söker vi alltid efter företag i hela landet som på olika sätt vill samarbeta med oss!

Erbjud studiebesök

Våra studerande älskar att få inblick i olika branschföretag! Har ditt företag något spännande projekt på gång eller är ni ledande inom något område? Bjud in till ett studiebesök!

Medverka på branchdagar

Under året anordnar vi olika branschdagar där studerande och företag får chans att nätverka. Som företag får ni möjlighet att sälja in er som en intressant arbetsgivare, samtidigt som våra studerande bygger upp ett kontaktnät i sin framtida bransch. Förhoppningen är såklart att det ska kunna bli en match! Ni hittar en ny medarbetare och våra studerande hittar ett spännande jobb.

Samarbetspartners

Manpower

Jag har gått på Affärshögskolan och sitter sedan några år tillbaka i ledningsgruppen. Det är givande att kunna påverka både upplägg och innehåll i den riktning som vi önskar.

– Britt-Marie Winkler, Teamledare/Lönehandläggare, Svenska kyrkans löneservice

Vi har samarbetat med Affärshögskolan i flera år nu och tycker att det fungerar jättebra. Vi har haft flera studerande som gått vidare i både konsultuppdrag och till fast anställning.

– Olof Janelöv, Affärsområdeschef, Manpower

Kontakta oss för vägledning

Är du intresserad av att inleda ett samarbete med Affärshögskolan eller har du frågor? Välkommen att kontakta vårt affärsteam! De jobbar året runt med omvärldsanalys för att kartlägga kompetensbehov och utforma nya spännande utbildningar med företag.