Världens största nätverk inom Facility Management delar ut pris till studerande

Av Sofia Björnér

IFMA, världens största internationella branschorganisation inom Facility Management, anordnar årligen en uppsatstävling för Affärshögskolans studerande runt om i landet. Nu har årets bästa examensarbete inom Facility Management 2021 utsetts! Stort grattis säger vi till Sofia Safi och Sandra Bertilson från Affärshögskolan i Malmö som i år kammande hem vinsten.

Att vinna IFMAs utmärkelse för bästa examensarbete är en stor ära. Bara att bli nominerad kändes oerhört kul, att sen också vinna var en fantastisk överraskning. Extra roligt är det eftersom vi verkligen brinner för vårt ämne, digitalisering inom FM-branschen, som vi är säkra på kommer ha en viktig roll i utvecklingen framåt.

– Sofia Safi & Sandra Bertilson

Det är med stolthet vi på Affärshögskolan erbjuder en helt unik utbildning i Facility Management. I flera år har vi samarbetat med IFMA som globalt jobbar med att utveckla och stödja FM-branschen. IFMAs uppsatstävling arrangerades för första gången 2020 med syfte att uppmuntra studerande att bidra till branschens utveckling genom att skriva om aktuella branschämnen. De nominerade bidragen bedöms utifrån kriterier som teori- och metodbeskrivningar, problemformulering, språkbruk, slutsatser och koppling till FM-branschen. Vinnaren presenteras sedan under organisationens årliga konferens Nordic Workplace.

- Att bli nominerad till IFMAs tävling är en stark merit i deltagarens CV. Jag anser att den största fördelen med samarbetet mellan Affärshögskolans FM-utbildning och IFMA är: möjligheterna! Våra studerande blir kostnadsfritt medlemmar i IFMA Sverige under sin studietid, vilket öppnar upp för ökad kunskap inom FM-området, skapar ett globalt nätverkande för både studerande och näringsliv samt ger potentiella arbetstillfällen, säger Jeanette Jangstam, utbildningsledare för Facility Management i Malmö.

Nyckeln till ett lyckat arbete

När vi pratade med Sofia och Sandra om utmärkelsen rådde det ingen tvekan om att samarbete och engagemang var nyckeln till ett lyckat arbete. De betonar även att utbildningen i sig har betytt mycket och utvecklat dem som personer. Nu ser de fram emot att göra karriär i en spännande och rolig bransch.

- Jag har fått en bra grund att stå på och utvecklats otroligt mycket som person. Det är positivt att vara två när man skriver en uppsats men det kräver också en tydlig kommunikation, engagemang och struktur i samarbetet. Något jag tycker att vi lyckats bra med, trots stressat familjeliv med små barn och arbete vid sidan av studierna, säger Sofia.

- I perioder trodde vi aldrig att vi skulle kunna knyta ihop all fakta vi fått in, men tillsammans klarade vi det! Att arbeta ihop var nog en av de stora framgångarna då vi kompletterade varandra enormt bra. Jag har verkligen uppskattat Affärshögskolans utbildningsupplägg med lyhörda och tillmötesgående utbildare och utbildningsledare, berättar Sandra.

Relaterade artiklar

Skapade branschrapport inom Facility Management under sin LIA
2021-06-16 Intervju

Skapade branschrapport inom Facility Management under sin LIA

IFMA, världens största internationella nätverk inom Facility Management, publice...

Handbollsproffs satsar på karriär inom Facility Management
2021-02-02 Intervju

Handbollsproffs satsar på karriär inom Facility Management

Efter 15 år som handbollsproffs i Sverige och internationellt har Dalibor Doder valt att utbilda sig...

Nominerad till IFMAs FM-tävling
2020-08-12 Intervju

Nominerad till IFMAs FM-tävling

IFMA anordnar i år en tävling för de som studerar Facility Management på yrkeshögskolan, och Affärsh...