Resa i Asien inspirerade My att bli marknadskommunikatör

Av Johanna Evald & Albin Johansson

När My Amrén reste runt i Asien på egen hand fick hon chans att andas ut, samla sina tankar och börja drömma. Efter att ha jobbat i restaurangbranschen under några år, och dessutom behövt ha fler jobb samtidigt för att få ihop en heltidslön, bestämde hon sig för att det var dags för en förändring. Beslutet ledde henne in i YH-världen, och nu två år senare har hon tagit examen som digital marknadskommunikatör från Affärshögskolan i Linköping.

Hur har det varit att plugga på Affärshögskolan?

– Det har varit bra, men lite speciellt eftersom pandemin bröt ut precis när jag skulle göra min första LIA. Jag gillar utbildningens längd och de långa praktikperioderna. Jag har även uppskattat många av kurserna, de har väckt ett intresse i mig att vilja fördjupa mina kompetenser i flera av de ämnen som vi berört.

Vad har du gjort under din LIA?

– Vi hade två LIA-perioder under utbildningen och under min andra LIA hittade jag helt rätt! Jag fick chansen att utveckla min kunskap och mig själv som person. Varje dag var en utmaning och jag hade en fantastisk tid under mina 12 veckor på Fluid. LIA-perioderna har varit en viktig faktor i mitt lärande eftersom jag har fått chansen att utöva mina teoretiska kunskaper i praktiken. Jag tycker att det är stor skillnad på att läsa teori och att utföra det i praktik. Jag har även fått en större förståelse för vad det är jag faktiskt vill jobba med framöver.

Hörde att du fått jobb på din LIA-plats. Berätta!

– Ja! Jag börjar direkt efter min examen och kommer att arbeta med grafisk formgivning för annonsproduktion i både digitala kanaler och tryck. Tack vare YH-utbildningen har jag fått in en fot i branschen, vilket gett mig chansen att jobba med formgivning som länge varit min hobby. Nu är mitt mål att utvecklas som grafisk formgivare och annonsproducent för att sedan bygga vidare på mina kompetenser. Jag drömmer om att en dag arbeta som Art Director, det är en lång väg dit men jag är äntligen på rätt väg.

Relaterade artiklar