Från B2C till B2B-säljare

Hanna Dalme är 40 år och bor strax utanför Örebro. Hon läste yrkeshögskoleutbildningen Sales Management B2B på Affärshögskolan i Örebro och tog examen i januari. Redan nu har hon fått anställning på utbildningsföretaget Hermods, där hon är projektanställd som affärsutvecklare.

Nästan alla bedriver sälj! Sälj av produkt eller tjänst, må vara det man tänker på. Men man kommer ingenvart om man inte kan sälja in sig själv först, sen kommer eventuellt det ”riktiga” säljet.

Selfie på Hanna Dalme i rött läppsift med gröna växter och gula blommor i bakgrunden

Hur kom det sig att du valde att plugga vidare inom företagsförsäljning?

– Jag har länge jobbat som egenföretagare inom B2C-sälj, men jag kände att jag ville förgrena mig mer mot B2B. Jag behövde därför fördjupa, men också sätta, mina tidigare kunskaper på papper. Jag började söka på universitetsutbildningar, för att jag inte visste att denna utbildning fanns. En dag blev jag länkad på Facebook av en vän till just denna utbildning. Då visste jag inte vad en YH-utbildning var eller hur det funkade, men jag när läste på passade både utbildningen och utbildningsformen mig väldigt bra.

Hur har det varit att studera på Affärshögskolan?

– Superroligt och lärorikt. Både tillgången till kompetenta föreläsare och chansen att fördjupa sig har funnits, och det mest intressanta under utbildningen har varit blandningen mellan teori och praktiska genomföranden. Learning by doing! Eftersom man samverkar med näringslivet vet man att behov finns därute och att utbildningen ”vässas” hela tiden för att hänga med i det som efterfrågas.

Vad har du för tips till den som funderar på att börja plugga?

– Gå in helhjärtat i utbildningen och dra nytta av olikheterna i ålder och erfarenheter från klasskamraterna. Utbildarna är erfarna och jag upplever att de hjälper till och delar med sig massor av erfarenheter, om du bara frågar och är engagerad. Jag skulle absolut rekommendera Affärshögskolan!

Relaterade artiklar

Saga Andersson: Bli attraktiv genom din YH-utbildning
2019-11-20 Intervju

Saga Andersson: Bli attraktiv genom din YH-utbildning

Saga Andersson pluggar andra året på Sales & Marketing B2B i Växjö och har redan tagit stora karriär...

Från säljare till internationell egenföretagare
2018-10-16 Intervju

Från säljare till internationell egenföretagare

När Etibar började läsa Affärshögskolans säljutbildning var han redan en erfaren säljare med eget fö...

Från studerande till Grillkung
2018-05-04 Intervju

Från studerande till Grillkung

Sebastian är en tidigare studerande från utbildningen Markna...