Olika bakgrund, gemensamt framtidsjobb inom B2B

Ibrahim har tidigare arbetat på snabbmatsrestaurang, i butik, med telefonförsäljning och reklamutdelning. Beatrices bakgrund finns inom telemarketing och flygbolag där hon jobbat med försäljning, support och kundtjänst. Han är 21 år och uppväxt i Ystad, medan hon är 22 år och kommer från Örnsköldsvik. Nu går de i samma klass och läser yrkeshögskoleutbildningen B2B-säljare på Affärshögskolan i Örebro.
Ibrahim och Beatrice i skolan bredvid Affärshögskolans logotyp på väggen

Hur växte intresset för B2B-försäljning fram?

– För mig har det inte alltid varit självklart att det var detta jag ville hålla på med, utan det växte fram när jag flyttade till Spanien och började jobba som telefonförsäljare. Att vara säljare handlar inte bara om att ”sälja på” någonting till någon, utan det handlar om att hjälpa personer och förstå deras problem i vardagen, säger Beatrice.

Vad fick dig att fastna för YH-utbildningen?

– Jag fastande för utbildningen eftersom den är kort och effektiv. Anledningen till varför jag ville utbilda mig till just B2B-säljare är för att jag älskar att träffa nya människor. Jag vill också att mina arbetsdagar ska se annorlunda ut. Jag vill inte göra samma sak i flera år, säger Ibrahim.

– Jag började leta olika utbildningar just inom försäljning och marknadsföring och tyckte att allting jag sökte efter erbjuds här. Sedan att det var en YH-utbildning gjorde att intresset blev större, säger Beatrice.

Hur har det funkat att kombinera studier med fritid?

– Jo, det har funkat bra. Det blir eget ansvar, men för mig funkar det att extrajobba parallellt och åka hem ibland eller iväg på resor, säger Beatrice.

Ibrahim håller med, och fortsätter;

– Ja, samma här! Det enda som krävs är att göra det man ska under skoltid, då hinner man göra mycket efteråt. Dessutom är klassen helt underbar och vi har riktigt bra gemenskap. Vi träffas ofta utanför skolan och hittar på roliga saker.

Vad är det bästa med YH som utbildningsform?

Både Beatrice och Ibrahim är överens om något som sticker ut med en YH-utbildning är att utbildarna är erfarna och delaktiga, medan de studerande både är drivande och skapar en bra miljö att utvecklas i. Också att det är en utbildningsform som gör så att man kommer nära arbetslivet, skapar bra kontakter och får in en fot i verkligheten redan från början, bland annat genom sin LIA (som praktik kallas inom yrkeshögskolan).

– Det bästa är att alla våra utbildare är entreprenörer själva och har lång erfarenhet inom yrket och branschen. Jag är inte heller så förtjust i att sitta bakom en skolbänk i flera år. Jag ville ha något kort, effektivt och lärorikt. Därför valde jag en YH-utbildning. Jag tycker allting i utbildningen har varit väldigt intressant, men om jag bara ska välja en sak så är det antalet kontakter Affärshögskolan har med arbetslivet som gynnar oss, både nu och i framtiden, säger Ibrahim.

Vad tar du med dig efter första halvan av utbildningen?

– Svår fråga då jag tycker att alla kurser varit intressanta, men ska man välja någonting är det personligt ledarskap. Jag har fått lära mig enormt mycket om mig själv och det intressanta med det är hur mycket det underlättat för mig i både skola och jobb, säger Beatrice.

Intresserad av utbildningen? Lämna en intresseanmälan till framtida starter.

Relaterade artiklar

Möt en av våra utbildare med innovativa undervisningsmetoder
2022-04-27 Intervju

Möt en av våra utbildare med innovativa undervisningsmetoder

Edvard har konsultat som utbildare på Affärshögskolan i...

B2B-studerande snackar sälj och marknadsföring med LIA-företag
2021-04-21 Intervju

B2B-studerande snackar sälj och marknadsföring med LIA-företag

Cassandra är en av våra B2B-studerande som just nu gör sin LIA på startup-företaget Binary Brains. Hon har intervjuat fö...

Utbildad B2B-säljare blev egenföretagande storsäljare
2021-04-06 Intervju

Utbildad B2B-säljare blev egenföretagande storsäljare

Sebastian Virta pluggade till marknadsinriktad företagssäljare (B2B-säljare) på Affärshögskolan och ...

Från B2C till B2B-säljare
2019-04-12 Intervju

Från B2C till B2B-säljare

Hanna tog steget mot att fördjupa sina kunskaper i B2C och förgrena sig mer mot B2B (företagsförsälj...