Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ansök Nu

Snabba fakta

Sista ansökningsdag5 maj 2020

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd2 år, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng400 YH-poäng

StudieortLinköping

Startdatum 24 augusti 2020

Vad gör en digital marknadskommunikatör?

Som digital marknadskommunikatör blir du riktigt vass på intern och extern kommunikation samt onlinemarknadsföring. Det här är utbildningen för dig som har öga för detaljer och gärna jobbar kreativt med att utveckla texter och innehåll till webb och print. Som marknadskommunikatör är du en viktig spelare i att utveckla företagets digitala närvaro och onlinemarknadsföring.

Jobba som digital marknadskommunikatör

Efter examen kan du arbeta med intern och extern kommunikation samt marknadsföring, där du kommer att kunna bli en i kommunikations- och marknadsteamet och söka dig till allt från nischade byråer och privata företag till myndigheter och organisationer.

Exempel på yrkesroller

 • Digital marknadskommunikatör
 • Marknadsförare (analytiker)
 • Marknadsförare (säljare)
 • Marknadskommunikatör
 • Projektledare

Utbildningsform och upplägg

Det här är utbildningen för dig som vill jobba med digital marknadsföring i en roll där det krävs att du både har ett strukturerat sinne och uppskattar att jobba kreativt. Den passar dig som har intresse för digitala medier med grundläggande tekniska färdigheter och är bekväm med att tekniskt navigera i de vanligaste digitala enheterna (mobil, desktop, surfplatta e.t.c).

Digital marknadskommunikatör är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Affärshögskolan i Linköping under 2 år. Eftersom YH-utbildningens studietakt är 100 procent rekommenderar vi inte att du arbetar heltid eller alltför mycket vid sidan av studierna.

Uppskattningsvis är det föreläsning cirka två dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier. Under en stor del av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Kunskap efter utbildningen

Efter genomförd utbildning har du kunskap i onlinemarknadsföring, Google Analytics, sökmotoroptimering (SEO), webbproduktion, att skriva för digitala/sociala plattformar samt kommunikation och ledarskap.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen

När du har läst klart utbildningen är det inte bara efterfrågad kompetens och ett utökat kontaktnätverk du har i bagaget, utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden, exempelvis när du ska söka jobb.

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du behörighet? Såhär blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en YH-utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Kanske har du vad som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen och yrkesrollen som den leder till genom att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet som kan motsvara behörighetskraven?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Läs mer om hur du kan bli fullt behörig här.

 • Copy, storytelling och text i sociala medier
 • Examensarbete
 • Företagsekonomi
 • Juridik för marknadsföring och kommunikation
 • Kommunikation och ledarskap
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Onlinemarknadsföring, Google analytics och adwords
 • Presentationsteknik
 • Projektledning
 • Strategisk och operativ försäljning
 • Strategisk och operativ marknadsföring 1
 • Strategisk och operativ marknadsföring 2
 • Webbproduktion

Läs hela kursbeskrivningen här: Kursplan Digital marknadskommunikatör

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

För frågor om behörighet och ansökan

Affärshögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@affarshogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Josefine Ericsson
013-31 42 08 | josefine.ericsson@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Ewa Sjögren
013-31 42 09 | ewa.sjogren@plushogskolan.se

Digital marknadskommunikatör är utbildningen för dig som vill utvecklas inom digital kommunikation och marknadsföring.

Få kunskap i onlinemarknadsföring, Google Analytics, SEO, webbproduktion och ledarskap.

Plugga kostnadsfritt och CSN-berättigat.

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på eller har lämnat en intresseanmälan till. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Hur är det att läsa en YH-utbildning? Featured blid Tips och inspiration

31/07/2018

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Elin studerade på högskola i tre år, men hon kände att någonting saknades - då hittade hon till yrkeshögskolan, där hon läste Affärsinriktad redovisningsekonom.

5 anledningar att läsa en YH-utbildning Featured blid Tips och inspiration

02/08/2018

5 anledningar att läsa en YH-utbildning

Vad är egentligen en YH-utbildning och varför ska man plugga på en yrkeshögskola? Här listar vi fem anledningar till att läsa en YH-utbildning!

Våra studerande berättar om [LIA] Featured blid Tips och inspiration

04/12/2018

Våra studerande berättar om [LIA]

Genom vår serie ”våra studerande berättar/tipsar om” får du information om ett specifikt ämne från våra egna studerande. Denna gång tipsar Simona om hur du sticker ut ur mängden när du söker LIA-plats.