Från frisör till blivande kommunikationsproffs

Av Amanda Slättenhäll

Jenny Lindell är en av dem som har valt att följa sitt hjärta och karriärväxla mitt i livet. Med en lång bakgrund som frisör kände hon att det var dags för en nytändning och ett nytt yrkesområde. Valet landade på YH-utbildningen Digital marknadskommunikatör hos Affärshögskolan i Linköping. Vi har pratat med Jenny om hennes resa från saxar och kammar till den digitala världens spännande utmaningar.

  • "Våga göra en förändring om du känner att du vill. Att börja plugga mitt i livet är verkligen en lyx och så galet kul!"

Jenny Strömgren

Vad fick dig att välja en YH-utbildning?

Jag kände att jag ville göra något nytt, se en ny bransch. Efter att ha jobbat som frisör i 25 år kände jag mig redo för en förändring och detta fick mig att börja fundera på en YH-utbildning. Jag råkade sedan stöta på en annons för en kommunikatörsroll och blev direkt fascinerad av arbetsbeskrivningen. Det kändes nästan som att det var menat för mig.

Jag hade dock inte de kvalifikationer som efterfrågades i rollen, så jag vågade inte ansöka om jobbet direkt. Utan istället började jag att leta efter utbildningar. YH-utbildningarna fångade snabbt mitt intresse, eftersom de erbjöd en kvalitetsutbildning på kort tid. Jag var särskilt lockad av möjligheten att snabbt skaffa den kompetens som kunde leda till en anställning.

  • "YH-utbildningar är en mycket bra väg att gå eftersom de är framtagna av en bransch som behöver arbetskraft. Det gör att steget inte blir så stort att ta, och är du bara ambitiös och har viljan så klarar du allt."

Varför valde du att att studera till Digital marknadskommunikatör?

– Jag valde programmet Digital marknadskommunikatör då jag alltid har varit fascinerad av kommunikation och hur människor fungerar. Sedan kände jag att den digitala inriktningen var helt rätt, och att det är framtidens kommunikationssätt. Jag tror att det är ett yrke som kommer att passa mig, det är väldigt brett och det finns så många olika vägar att gå.

Vad är det bästa med YH-utbildningen hittills?

– Alla delar vi har hunnit med hittills har känts så rätt! Jag gillar verkligen att utbildningen har olika föreläsare inom olika områden och att de hela tiden försöker ge oss den kunskap som är superaktuell just nu. Det görs både ändringar, läggs till och tas bort moment för att det ska bli så bra som det bara kan bli.

– Jag gillar också att vi studerande har möjlighet att påverka utbildningen genom att delta i ledningsgruppsmöten, som ger oss en inblick och chans att uttrycka våra önskemål. Dessutom är min klass en fantastisk grupp med människor, alla är hjälpsamma och supertrevliga. Jag är helt enkelt väldigt nöjd med min utbildning så här långt!

Spännande tycker vi! Vad tycker du? Vill du också göra karriär som Digital marknadskommunikatör?

Relaterade artiklar